Monthly Archives: September 2005

viikko 39, syyskuu 2005

Varhainen aamu Helsingin Pohjoisrannassa: Aamusumu hämärtää esineiden ääriviivat ja tekee maisemasta epätodellisen. On kuin koko käsinkosketeltava, reaalinen maailma olisi hajonnut pehmeäksi usvaksi ja todellisuuden vakaa perusta olisi kadonnut jalkojen alta. Juuri tällaisen painottoman tyhjyyden keskellä laituriin kiinnitetty purjealus muistuttaa Lentävän … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

viikko38, syyskuu 2005

‘New Dawn’ -lajikkeen valkoinen ruusu näyttää säteilevän melkein ylimaallista valoa syksyisessä aamussa. Ei ihme, että mystikot ovat ottaneet ruusun omakseen ja pitävät sitä tunnuksenaan. Länsimaisessa kulttuurissa valkoinen väri saa vertauskuvallisen sisällön. Se merkitsee mm. paratiisin viattomuutta, mutta myös kuoleman jälkeistä … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

viikko 37, syyskuu 2005

Tähän aikaan vuodesta rannoilla näkyy paljon lokkilapsia, joiden pitäisi selvitä omin voimin täysikasvuisten lintujen maailmassa. Itsenäistyminen on tietysti mukavaa, mutta joskus yksinäistä. Ehkä tämäkin lokki tahtoisi olla vielä kotipesässä elelevä vauva, jota emo ruokkii kalalla ja pihistämillään pullanpalasilla.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

viikko36, syyskuu 2005

Helsingin kantakaupungissa on paljon antiikkiliikkeitä. Tämän kaupan omistaja sytyttää valot ranskalaiseen kattokruunuunsa aina hämärän tullen, mikä tietysti ilahduttaa iltakävelyllä olevia ohikulkijoita.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

viikko 35, syyskuu 2005

Elokuussa on suvijuhlien viimeinen sesonki ennen syksyn alkamista. Kuihtumattomat kesäkukat kukkivat tämän pikkutytön vaatteissa.

Posted in Uncategorized | Leave a comment